ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

събота, 26 юни 2010 г.

Технически послания



Днешната територия на Перу
400 г. пр. Хр.

Далеч преди цивилизацията на инките да покори територии поне 20 пъти по-големи от обхвата на нашата страна днес, населението по тези земи е било свидетел на събития, които изглеждат невъзможни за разбиране повече от 2000 години по-късно. Тези хора са разполагали с технически способности, каквито е трудно да си представим сега с нашите стереотипи за онова време.

Според познанията ни за тези хора, те не са познавали колелото, а всъщност са го използвали в направата на детски играчки. След като не са познавали колелото или случайно са го изобретили, само за да забавляват дечицата си, как науката ще обясни тези бронзови предмети, които напомнят на елементи от някакви механизми. Историците твърдят, че това са части от глави на боздугани - оръжие добре познато в Южна Америка по това време.

А не е ли възможно тези механизми да са задвижвали някакви машини, като например такива летящи апарати, какъвто модел виждаме тук. Неуките хора от онези времена са се опитвали да имитират всичко, което са видели от своите небесни бащи...

... които с летящите си машини са пристигали, незнайно откъде, кацали са на тези писти и отново са излитали... накъде?... може би към Египет, Австралия, Европа или Индия?

Бог Ганеша - обикновено той е изобразяван като човек с глава на слон и е почитан като повелител на познанието и началото. Но тази статуя е малко по-различна от каноничния вид на божеството. Ако той е митологично същество защо тогава му е необходима кислородна маска, каквато използват пилотите, летящи на големи височини? Древният човек, след като никога не е докосвал кислородна маска, но е виждал слон, лесно може да оприличи шланга на маската с хобота на животното...

Предците ни са се опитали да ни оставят следи, които днес да забележим, изучим и да разберем повече за нашето минало и произход. А вместо да разчетем посланието, ние с насмешка го зачеркваме и съчинявайки фантазии за дедите си, се опитваме да докажем, че сме по-интелигентното поколение. Сигурно наистина сме по-способни от древния човек (дали?), но се съмнявам, че сме по-мъдри.

Няма коментари: