ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

вторник, 17 август 2010 г.

В търсене на истината - Българите....

ОГРОМНИЯТ КОНТИНЕНТ С ИМЕ "МЮ"

Според различни исторически източници, първата цивилизация на планетата Земя, се е появила преди 150 хиляди години, която е преставлявала гигански континент с име Мю / Лемюрия / и е просъществувала близо 52 хиляди години.
Различни по сила разрушителни сили разцепват този континент в продължение на стотици години. Предполага се, че когато е съществувал този континент Мю, населението му е говорило на един език, имало е един управителен орган, едно правителство.
Всеки жител е бил обучаван на някаква професия, учил няколко години поред, докато навърши 28 г. След като бил достатъчно обучен и навършил тези години, този жител получавал диплом - гражданин на Империята Мю.
Мю се е развивала с бързи темпове в насока - космически технологии и други специализирани науки.
Най - голямото постижение в науката на този народ Мю - било образованието - ключът към успеха на империята.

И така, търсейки истината за нашите деди в пространството на интернет попаднах на това:

През 80-те години на 20 век акад. Йордан Иванов доказва, че първите изконни местни етноси - дакомизийци, сапи и сепи, първи опитомили овце и кози, занимаващи се със скотовъдство.
Някои стари автори като Евстатий Византийски и Страбон отъждествявали сепите със САИ и СИНТИ -
същият етнос, чийто днешните потомци са шопите.
Този етнос съществувал още от времето на Третия Потоп, твърди акад. Й. Иванов.

Европейски историци от небългарски произход, традиционно пренебрегвали важните исторически събития от древността, по изгоден за властимащите хора на деня, по начин вече доста известен - "изкривяване на истината", в полза на някой си.

АВТОХТОНИТЕ жители на Балканите - дакомизийците, сапите, фригите, пеласгите, българите - болги, освен че залюляват люлката на най - старата евроцивилизация, създават над 50 държави и 22 империи.
Съвременните историци правят едно голямо ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ на Балканите от дакомизийско от дакомизийско население, формулирайки тезата едвали не, че всички тези хора от древността са траки.
Това е абсолютно неправилно и невярно!
И, интерпретацията, че населението на Мизия и Дакия е тракийско, също е невярно.

Тази грешка на старите хроники е била използвана манипулативно впоследствие от някои съвременни историци.
Тези събития още от най - дълбока древност са предшествани от миграциите, демографските експанзии и гигански катаклизми състояли се преди Ноевия Потоп и предшестващите го цели 8 потопа.

Така, преди 70 000 години били разкъсани родословията и се образували първите най - стари народи, а войнствеността им се е копирала от всички други народи. Изследванията на акад. Йордан Иванов доказват, че първото българско царство регистрирало темел в континента Европа, много преди останалите европейски монархии е основано на Балканите. Според Иванов древните корени тръгват като спирала от земите на Балканите след Третия Библейски Потоп.
И, представителите на местните балкански народи достигнали в разселванията си до Бабилон ( Персия ).
Последвалите разселвания са били през Месопотамия, заживяли в районите на р. Енисей, в района на Байкал, в алтайския край - чак до Бактрия, територии на Кушанската империя. Следващите разселвания били в посока Средиземно море. И навсякъде кадето усядали тези народи създавали държавно устройство.
Безбройни са топонимите, антропонимите и всички онези наименования и обозначения на племената известни в историята като: булгари, балхари, кушани, оногури, хуни и хунити, хони, куни, балгари - потомци на АРИИ и Царски скити ( сармати ). И до днес за Хуните преминали от Азия в Европа през Азовско море, за да могат да преследват своите братовчеди, поколенията на предците им, формирали народите.
Съществува хипотеза че преди 150 000 години Европа е преставлявала всичките тези континенти - Азия, Африка и Австралия. Тогава континента е носил името МЮ. Та, никак не е трудно да асимилираме, че народите лесно са имигрирали от страна в страна по суша.