ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

четвъртък, 30 септември 2010 г.

Машината.....


Седя си,значи, кротко на задните части и...мисля! Умствено!
Причината за това благородно действие-черно перде в очите!Настъфърчено ми е! Вали! Дъжд! Вода, дето тече някъде си там от горе, раздробена на милиарди частици....и мокри всичко...Няма слънце! Кой знае, къде се крие на сушина горкото и чака някой да врътне крана, та да вземе да спре тази водна разсипия...Щура работа...някаква си!

Тааа...мисляяяя с всички сили, даже усилвам действието, като навирам пръст в двете дупки на един деликатен орган и......нищо! Само дето ме заболя окото! Лявото! Дясното ми идва по-далечко..пък и за него трябват пръсти на пианист, а не кебапчета!Като моите!

... Както се занимавах с тази санитарно-ментална работа, нещо изтрака, светна, даде на късо в мислителницата и....прогледнах!Дааа...оправиха се диоптрите на гледавиците, черното перде изчезна!...Сега бързам! Нямам време да ви обяснявам сложния физиологичен процес на връзката пръст-мислене, щото небесно синия взор на очите ми попадна върху МАШИНАТА! Моята машина....на времето! Моя-от всякъде....ама друг път ще обяснявам за нея.../НАП да не се притеснява-имам фактури за всички части, сведение за доходи, справка от кварталния и Домсъвета, кръщелно, лична карта и шофьорска книжка, касови бележки за гориво и...всичко, каквото там требе/.

Сега-внимание! Старт.....С писукане, мяукане, грухтене, вой и други звуци от природата...тръгваааа, начи!
Завъртвам на посоки копчето за настройки и.....
....появава се, не кой да е , а самият Диоген! И той с брада! Със смачкана туника, зер то в каца стои човека..няма пространство ,та гънките да стоят като изгладени! Ама, нейсе-това да му е кусура! Важното е , че ходи бавно, мааа фенера и се оглежда като въртоглав на лево и у десно!Ориентиран,значи-не гледа само у лево!!! Разправят, че ей тъй, както се шматкал нагоре-надолу търсел...Човека!?...Божеее! Мисля си- абе ей, аланкоолу, ний с лазери не можем да го открием този човек, ти с някакъв си пършив фенер ще го намериш!Така е-нямал е връзки с Електрификацията, че тя да му светне, хем да види това дeто го търси, хем да не земе да се спъне!Пък може и електромер да е нямал човека....то, зер, кой слага таквоз чудо в каца!!!

Пак копчето....Опалааааа! Виж кой ми се е появил! Айнщайн! Ама не рошав-ходил на студено къдрене Wella...По-хубав ми се вижда-пък му и отива!
Та, бъбрим си с него-развива и доказва всичко за относителността! Слушам търпеливо и си мисля-прав е човека! Всичко е относително в този наш живот...
-здравеопазване....клинични пътеки, които ни представят като магистрали
-образование...учили, недоучили, ама на шльоковица прописали
Ами-да не продължавам, защото относителността, отнесена към действителноста си е баш относителна....Тъй,де!

Връъъъъъъъц....Яяяяяяя, какъв пейзаж се появи само! Есенен! Дървета! Само ябълки...то ще да е някаквва ябълкова ферма! Малееее, какви ябълки-кажи-речи като...дини! Бе,....с какво ги торят тия дървета, бе! Под едно такова дърво...ха, виждам самия Нютон! Търка някаква цицина на главата си и учудено гледа ябълковия мутант, паднал до него...май го е халосал по главата-от това ще да му е цицината....Цицина, цицина- ама е причина! И не за какво да е-така се раждат откритията! На бял свят се появила ...гравитацията! Щастливец бил този Нютон-я сега да започнат да го халосват по мислителницата данъци, осигуровки, глоби, Топлофикация, Електрификация, заменки, корупция и още какви ли не изчадия адови, а не ябълки, да видим ще се сети ли за гравитация!Амииии...друг път!Ще открие, че има и друг вид-умирация, дето от много гравитация потъваш някъде дълбокоооо, стъкмен с дървено балтоне и шапка от перуника....и на ушенце ти свири Берковската духова музика! Ей, тъй-да ти е радостно на душата, че отива в места злачниееее , места упокойниииииииееееееее...

Пак набарвам копчето и..врът напред, врът назад и....айдееее отнасям се в дън горите Атонски дълбоки в една килия мрачна, ама с лампа жумеща, при Светиня му наш отче Паисия....Маани, късмет! Заварвам светия отец люто разярен-оди напред-назад из одаята, ръкомаа и споменава нещо родата и намерата ни !Къ нема да е ядосан-отде да му дойде на ум, че от един юрод ще се нароят хиляди...Зер, туй дето го е писал человека Божи, тия нечестивци за нищо го имат! Ами, нъл те заменят красивите ни български букви с латински, и на това отгоре ашладисани и с цифри!!! Дето мислят, че кан ювиги Крум е....герой от Хари Потър!
Понечих тихичко да се измъкна от килията и да не притеснявам отеца и настана чудо! Разплака се той и изрече...”не пей ми се, не смей ми се-от днес ще да блея!” Прозрел бе той, че и в далечно бъдно време, един друг негов събрат ще изрече с мъка тези слова....Ама до това време, родът бавно и полека щял да става народ! И история да има! Къде правена, къде подправяна.....

Нагласям завъртулката на някаква си честота и ква станааааа тяяяя! Взе, че се яви оная пущина адова Електрификацията! И...хем вижда, че я гледам / с любов,разбира се /и хооп....направо ми секвестира бушона.....!!! И ехидно хихика в опулуната ми чутура! Не си платил токовете, вика и ...айдееее оди дроби зеле! На ситно! Без червен пипер и зейтинец!

Ами те това е!

(следва продължение)