ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

сряда, 15 октомври 2008 г.

Приятелството

Взаимоотношенията между хората са нещо сложно, трудно разбираемо,необяснимо. Всеки е строго индивидуален, има ралични идеали, разбирания. Едно приятелство се базира или на различия, или на прилики.
В забързаното ни ежедневие не ни остава много време да обърнем внимание на ценните за нас хора.Често пропускаме и възможностите да им кажем: "Обичам те!", но нима тези думи не са изгубили вече истинския си смисъл?! Познати определено имаме много,но къде останаха истинските приятели?!
Лично за себе си могада кажа, че съм обградена от много познати, но малко приятели.В днешно време се срещаме с все повече лицемери, двуличници, за които ти си просто средство за постигане на определени цели. Смея да твърдя, че до мен има истински хора, които умеят да бъдат себе си и не са забравили кои всъщност са. При нужда се абстрахират от собствените си проблеми, болка, за да помогнат на тези които имат по-голяма нужда да бъдат изслушани. Но знаят,че добрината им ще бъде върната.
Определено трябва да отсеем лицемерието от честността, трябва да ценим не този който ти казва колко си прелестна и идеална,а обръщайки се да говори зад гърба ти.
Истински приятел за мен е този, който е до теб в най-трудните ти моменти, в моментите на щастие...Именно той е човекът, с който можеш да споделиш както хубавото, така и лошото и знаеш, че ще срещнеш разбиране.Дори да не си прав, дори целият свят да е против теб, ще ти каже, че не си прав, но ще ти каже къде грешиш и въпреки всичко той ще бъде до теб.
"Не съжалявай, че говорят зад гърба ти, радвай се, че си пред тях." За мен това е правило, което всеки един от нас трябва да спазва и да продължава напред. Не трябва да спираме да се борим, за да постигнем целите си. Но трябва да внимаваме да не се изгубим някъде по пътя, който изминаваме, не трябва да забравяме откъде сме тръгнали и кои са и ще бъдат доказаните, не безгрешните, но истинските ни приятели.

Elito

Няма коментари: