ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

сряда, 15 октомври 2008 г.

Има ли щастие при живот в нещастна общност?

Какво е да си щастлив, струва ли нещо това на теб или на другите около теб? Хората са толкова заети в ежедневието че дори не им остава време да се замислят за собственото си щастие, да не говорим за щастието на тези които обичат, още по-малко да направят някой щастлив! Какво по-дяволите означава думата щастие? Може би всичко е в настроението, когато човек е в добро настроение той е щастлив, но това е само момент, ден, два, седмица, просто един миг на щастие... А какво е да си истински щастлив?
Дали личното щастие не е свързано със щастието на другите хора, тези които наричаме приятели, познати. Това обаче означава че хората около нас ни влияят. Ако те са личности нуждаейки се от истинско щастие, а не просто хорица за които секса и алкохола са достатъчни за да са щастливи, то тогава тяхното щастие е и наше. Ако направим някого когото обичаме щастлив по какъвто и да е начин, то факта че той е щастлив ни прави щастливи и нас. Ами ако направим много хора щастливи...? Всеки един от тях ще има своя миг на щастие, а ние ще съберем в нас миговете на всички тези хора. Колко щастлив може да бъде човек в нещастна общност тогава и дали това е достатъчно?

Stormbird
Download.bg

Няма коментари: