ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...За динамичното ни и трудно ежедневие; за девалвацията на личното и общо самочувствие; за България и българското самосъзнание и ..... Блогът е отворен за Вас и Вашите споделени размисли....

...Отворен е за всеки, който добронамерено желае да постави тема или отвори дискусия по наболели проблеми от живота!


Ще бъда доволен ако моите мисли за живота и всичко, което ни заобикаля Ви допадат.

И....моля, пишете на български език! Нека да не забравяме, да се гордеем с това, че ЧЕТВЪРТАТА ПРИЗНАТА СВЕТОВНА ПИСМЕНОСТ Е НАШАТА!
















Banners

Сътрудници

Архив на блога

Търсене в този блог

Моят списък с блогове

вторник, 19 февруари 2008 г.

Чест, достойнство и......

Момченце

Чест,Достойнство,Истина,Мъжка дума,Справедливост,Ценностна система.Къде е всичко това.Бъзвъзвратно изгубено в миналото.
В какъв Скапан свят живеем.Хванали сме се за гушите и всеки гледа да прецака другия.Никой не се интересува от ближния си.Всеки се е затворил в черупката си и крета,вегетира.
Нямам нито истински приятел, на когото мога да разчитам,Всеки се събира с някой, от който има полза.Няма приятелство- има интереси и то вечни.Няма чест и достойнство.Канъв е този свят,хората сме най-отвратителното и неблагодарно създание, което се е появило на земята.Родили сме се да страдаме,страх ни е да се обвържем за да не ни предадат.Че има ли нещо истинско, което ни задържа тука?Запитайте се какво сте постигнали в живота си.Какво сте оставили след себе си.До колко души сте се докоснали.Колко хора сте накарали да се усмихнат.Колко хора сте наранили с безрасъдното си поведение.Защо се мъчим поможду си.Животът е кратък.Защо не си го направим така, както искаме.Да сме Щастливи,да помагаме на ближните.Подадената ръка и думата "благодаря",погледа в очите на човека, на който си помогнал- това топли душата.Всичко друго е илюзия на възприятията.Запитайте се колко такива усмивки и благодарности сте получили.Колко пъти сте се почувствали истински щастливи.Животът не е игра, разберете това.Не си играйте с хората,които ви обичат!

Форум Download.bg

2 коментара:

Unknown каза...

Queen-Stefi

Mомченце,Браво!Аз съм на този принцип,да помагам когато и както мога!За мене да чуя думата благодаря ме топли!А и приятели имам,вярно малко са но са истински,за останалите мога да кажа,че са добри познати!
Именно,но ще се повторя или потретя .......даже десетя,че всеки път това пиша и тука в този форум,но не всеки го разбира или не просто не иска да го разбере!
Вярно живота е кратък,както казват крие се под нокът!"Раждаме се с плач и си отиваме пак с плач"!
Никой не се родил добър или лош,впоследствие човек става друг,под влияние на завист ,лицемерие и др.....неща!
Или както казват старите хора--->>"Родили сме се без да искаме,нека поне да живеем щастливо както ние бихме искали и като не помагаме, поне да не пречим и така пак ще сме сме полезни с нещо на околните"
То тука може да напиша много неща.....но това мисля,че е достатъчно!Иначе може да се пише много,много и няма даже спиране...

dori каза...

Аз също бих могла много неща да напиша във връзка с тази публикация, като начало въобще не съм съгласна с това тотално черногледство. Неможе човек да си сложи черни очила и да види красотата на света, той просто вижда всичко в черно. Аз пък във всяко нещо дори и най-лошото мога да намеря нещо което да ме направи по-силна, по-мъдра и нещо което да ме радва.През житейския си път съм оставила доста усмивки а там където според някои би трябвало да мъстя аз предпочитах да погаля.Разбира се и аз допускам греши но се старая да се поучавам и да не ги повтарям, това е живота.А последното изречение е наистина много вярно.Не си играйте с хората, които ви обичат! Въпреки че тези които обичат истински прощават всичко, и ще простят и това, но е зле за онези които го правят.Едно е да допуснеш грешка и да причиниш нещо неволно, друго е обмислен удар.Просто трябва да си отворим сърцата и очите и ще видим колко е прекрасен Живота, когато го гледаме през сърцето.